Markt Informatie

Entreetarieven en toegang

Aan het verkrijgen van een plaats op de professionele markt zijn kosten verbonden. Voor een overzicht wordt verwezen naar de tarievenlijst voor de onderdelenmarkt. Voorinschrijvers krijgen 1 gratis entreebewijs wat u ook de mogelijkheid biedt te overnachten buiten bij uw stand. Op de huur van elke volgende standplaats ontvangt u een reductie.

IKW Professionele Markt

Alle bezoekers ontvangen een polsbandje en er zal gedurende het evenement op het dragen daarvan gecontroleerd worden.

Professioneel

Wanroij kenmerkt zich door een zeer groots opgezette onderdelenmarkt. Professionele handelaren vanuit geheel Europa bieden hun onderdelen aan. VW onderdelen natuurlijk, maar ook literatuur, t-shirts en andere hebbedingetjes zijn er te vinden. Als je het in Wanroij niet vindt, vind je het nergens!

In totaal zal de professionele markt zo'n 150 marktkramen en stands omvatten. Allemaal op korte loopafstand van elkaar. Deelname aan de onderdelenmarkt geschiedt via voorinschrijving. Het is ook mogelijk om tijdens het weekend pas een kraam te huren. Maar wees er dan snel bij, want het aantal kramen is beperkt!

Aan het verkrijgen van een plaats op de professionele markt zijn kosten verbonden. Voor een overzicht wordt verwezen naar de tarievenlijst voor de onderdelenmarkt. Voorinschrijvers krijgen 1 gratis entreebewijs wat u ook de mogelijkheid biedt te overnachten buiten bij uw stand. Op de huur van elke volgende standplaats ontvangt u een reductie.

Voorinschrijven

De voorinschrijving voor de Professionele Markt blijft bestaan en levert voordelen op: wanneer je voor 1 april 2019 inschrijft en betaalt dan ben je zeker van een plek op de Professionele Markt en je bent voordeliger uit.

Op de Professionele Markt kun je alleen kramen + grondplaatsen huren. Hier mogen zowel nieuwe als gebruikte onderdelen worden verkocht. Stuur een email naar Bianca Swinkels indien je wilt voorinschrijven of vul het inschrijfformulier Professionele markt in.

Openingsuren Professionele Markt

Openingsuren van de Professionele Markt is 09:00 tot 17:00 uur op zaterdag en zondag.

In het onderstaand overzicht zijn de tarieven per weekend per kraam weergegeven. Prijzen zijn exclusief BTW.

Tarieven buitenstandplaats

Standplaats 4x4m: € 100,00 exclusief BTW.
Elke volgende standplaats 4x4m: € 95,00 exclusief BTW.
Marktkraam: € 22,50 exclusief BTW.

Standplaats is voor het gehele weekend.
Standplaats is inclusief 1 gratis entreebewijs.
Voorinschrijven noodzakelijk.
Betaling ter plaatse mogelijk, hiervoor wordt 10% extra berekend.

Afsluiting voorverkoop markt is 1 april, na 1 april is +10%.

Optioneel

Stroomaansluiting (220-240V, 8A): € 35,00 excl btw(per aansluiting)

Opmerking

Tarieven gelden per standplaats van 4 x 4 meter met daarop geplaatst een kraam van 4 x 1 meter (bxd). Plaatsing van materialen e.d. voor het kraam is niet toegestaan. Dekzeilen zijn gratis te gebruiken, echter men dient € 20,00 borg per stuk te betalen op het evenement. Opbouwen kan vanaf vrijdag 15:00 uur.

Contact

De professionele markt wordt georganiseerd door de "Marktmeester" Bianca Swinkels.
Wilt u meer informatie of uw inschrijven, vul dan het formulier in bij contact IKW en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Hobbymarkt

Naast de onderdelenmarkt voor de grote handelaren, is ook gedacht aan Keverliefhebbers welke een kleine hoeveelheid onderdelen willen verkopen. Hiervoor hebben we een apart terrein ingericht, waarop particulieren hun spullen te koop aan kunnen bieden. Uiteraard gelden hier andere tarieven als op de onderdelenmarkt, maar deze hobbymarkt (voorheen de 'particuliere markt') is dan ook alleen bedoeld voor particulieren.

Voorinschrijven

Voorinschrijven voor de Hobby Markt is mogelijk en levert voordelen op: wanneer je voor 1 april 2019 inschrijft dan ben je zeker van een plek op de Hobby Markt. Op de Hobby Markt kun je een grondplaats huren en indien gewenst ook een marktkraam. Op de Hobby Markt mogen alleen gebruikte onderdelen worden verkocht. Stuur een email naar Bianca Swinkels indien je wilt voorinschrijven of vul het inschrijfformulier Hobby markt in.

Aan het verkrijgen van een plaats op de hobbymarkt zijn kosten verbonden. U kunt aangeven hoeveel plaatsen u wilt. Een standaard plaats is 4x4 meter.

Tarieven Hobbymarkt

Een grondplaats op de hobbymarkt is 4x4 meter.
Standplaats 4x4m voor zaterdag: € 30,00 inclusief BTW.
Standplaats 4x4m voor zondag: € 30,00 inclusief BTW.
Standplaats 4x4m voor het volledig weekend: € 60,00 inclusief BTW.
Per marktkaam € 27,30 inclusief BTW (zaterdag en/of zondag).

Afsluiting voorverkoop markt is 1 april, na 1 april is +10%.

Alléén gebruikte onderdelen.
Voorinschrijving: mogelijk.
Er worden géén gratis entreekaarten verstrekt.

Opmerking

Verkoop van nieuwe onderdelen en promoten van bedrijven is niet toegestaan. Er wordt alleen die ruimte berekend die in gebruik is voor de verkoop van goederen. Als u vooraf ingeschreven heeft kunt u opbouwen op vrijdag vanaf 15:00 uur. Niet ingeschreven, opbouwen zaterdag en zondag vanaf 08:30 uur.

Openiningsuren Hobbymarkt

De hobbymarkt is geopend op de volgende tijden op zaterdag en op zondag:
Plaatsen worden verdeeld vanaf 08:30 uur. (muv vooringeschreven plaatsen)
Verkoop van 09:00 tot 17:00 uur.
Plaatsen worden opgeruimd vanaf 17:00 uur.

Wilt u meer informatie of uw inschrijven, vul dan het formulier in bij contact IKW en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Kofferklep verkoop

Naast de professionele markt is er dit jaar ook weer de kofferklepverkoop.

Hier kan iedereen met een Klassieke VW zijn (kleine) onderdelen te koop aanbieden. De kofferklepverkoop is geheel gratis, maar er zijn strikte regels voor deze markt. Zo is het alleen toegestaan VW onderdelen te verkopen die passen in de kofferklep (in de kofferbak dus). Het is niet toegestaan de spulletjes geheel of gedeeltelijk uit te stallen. De klep moet dan ook op ieder willekeurig moment dicht kunnen. Het gaat om kleine onderdelen die, door je eigen presentatie, van de potentiële koper de aandacht vragen.

Voorinschrijven is niet nodig

Van te voren inschrijven voor de kofferklepverkoop is niet nodig. Je hoeft je niet van de voren in te schrijven en de parkeerplaats voor het voertuig is gratis.

Tarieven Kofferklepverkoop

Gratis

Opmerking

Verkoop van nieuwe onderdelen is niet toegestaan. De goederen moeten onder de gesloten kofferklep passen en ook onder die kofferklep (in de kofferbak dus) zijn meegebracht.

Openiningsuren Kofferklepverkoop

De kofferklepverkoop is geopend op de volgende tijden op zaterdag en op zondag:
Plaatsen worden verdeeld vanaf 08:30 uur.
Verkoop van 09:00 tot 17:00 uur.
Plaatsen worden opgeruimd vanaf 17:00 uur.

Reglement

Algemeen

Met betrekking tot de Markt zijn, naast het algemene bezoekers reglement, de volgende regels van toepassing:

 1. De organisatie en haar medewerkers zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk, en/of kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld, voor welke schade, in de breedste zin van het woord, dan ook, materieel en/of inmaterieel, aan/door derden of voor diefstal. Overnachten en/of kamperen op het marktterein is geheel voor eigen risico.
 2. De coördinatoren van de markt zijn gedurende het weekend op zaterdag en zondag te bereiken.
 3. De indeling van het marktterrein berust geheel en uitsluitend bij de marktcoördinator(en).
 4. Iedere door de marktcoördinator(en) genomen beslissing is bindend.

Professionele Markt

Met betrekking tot de professionele markt zijn, naast het algemene markt regelement en het algemene bezoekers reglement, de volgende regels van toepassing:

 1. De sluitingsdatum voor de voorinschrijving is op 1 mei 2019. Na 1 mei is het 10% extra.
 2. Betaling dient pas te geschieden na ontvangst van de factuur, waarin het bankrekeningnummer en de betalingskenmerken zijn vermeld.
 3. Betalingen dienen uiterlijk 1 juni 2019 op het op de rekening vermelde bankrekeningnummer te zijn bijgeschreven.
 4. Bij het ter plaatse betalen van de huur wordt er 10% extra in rekening gebracht.
 5. Restitutie van betaalde huur is niet mogelijk.
 6. Bij het, zonder bericht, verstek laten gaan, zal 100% van het gehuurde in rekening worden gebracht.
 7. Bij iedere inschrijving word gratis 1 standhouderspolsbandje verstrekt. Deze polsbandjes dienen te allen tijde zichtbaar te worden gedragen. Extra bandjes zijn voor € 20,00 te verkrijgen.
 8. Een verkoopplek (grondplaats) met kraam is 4 meter breed en ± 4 meter diep. Binnen deze maten dienen meegebrachte voertuigen dan wel aanhangwagens te passen.
 9. Het is mogelijk om meerdere verkoopplekken te huren.
 10. Een eigen tent mag niet groter zijn dan de gehuurde verkoopplek.
 11. Het gebruik van een afwijkende maat verkoopplek is alleen mogelijk na overleg en met toestemming van de marktcoördinatoren.
 12. De opbouwtijden voor standhouders zijn:
  o Vrijdag 15:00 - 21:00 uur
  o Zaterdag 07:00 - 10:00 uur
  o Zondag 08:00 - 10:00 uur
 13. De dekzeilen voor de kramen zijn vanaf vrijdagmiddag 15:00 uur op te halen bij de informatiestand van de onderdelenmarkt (te vinden bij de ingang van het marktterrein). De borg per dekzeil bedraagt € 20,00. Je ontvangt je borg terug bij inlevering van het dekzeil in goede staat.
 14. De dekzeilen kunnen zondag vanaf 15:00 uur bij de informatiestand van de onderdelenmarkt weer worden ingeleverd. Tussentijds kunnen de dekzeilen niet worden ingeleverd en dien je zelf voor de dekzeilen zorg te dragen.
 15. Alle voertuigen dienen achter de aangewezen kraam te worden opgesteld.
 16. Trailers en aanhangers dienen op de door de marktcoördinatoren aangewezen plaatsen te worden neer gezet.
 17. Groot transport dient van te voren te worden gemeld aan de organisatie in verband met toegang tot het terrein.
 18. Uit veiligheidoverwegingen mogen geen artikelen voor de kraam worden uitgestald.
 19. Iedere standhouder dient er voor te zorgen dat de door hem/haar gehuurde verkoopplek bij vertrek schoon en zonder afvalresten wordt achtergelaten.
 20. Het gebruik van aggregaten is niet toegestaan.
 21. Het algemene bezoekersreglement is ook van toepassing op standhouders.

Hobbymarkt

Met betrekking tot de hobbymarkt zijn, naast het algemene markt regelement en het algemene bezoekers reglement, de volgende regels van toepassing:

 1. Op de hobbymarkt is het niet mogelijk om kramen te huren.
 2. Op de hobbymarkt mogen alléén gebruikte Volkswagen onderdelen worden verkocht.
 3. De grondplaats dient 's avonds (zowel op zaterdag als op zondag) na sluiting van de hobbymarkt weer te zijn opgeruimd.

Kofferklepverkoop

Voor de kofferklepverkoop gelden naast het algemene markt regelement en het algemene bezoekers reglement, de volgende regels:

 1. Alleen verkoop van (luchtgekoelde Volkswagen) onderdelen die met de Kever zijn meegebracht (een Karmann Ghia, Ponton of Fastback mag natuurlijk ook).
 2. De onderdelen moeten passen in de kofferklep (bagageruimte) van de auto.
 3. De onderdelen moeten in de kofferklep (bagageruimte) van de auto zijn meegebracht.
 4. Onderdelen moeten vanuit de kofferklep (bagageruimte) worden verkocht.
 5. Het is niet toegestaan de spulletjes geheel of gedeeltelijk uit te stallen voor de Kever (of andere luchtgekoelde Volkswagen).
 6. Verkoop vanuit bussen, aanhangers en stationwagons is niet toegestaan. Ook als het luchtgekoelde Volkswagens betreft.
 7. Het terrein van de kofferklepverkoop is alleen toegankelijk voor voertuigen waaruit verkoop mag plaatsvinden.
 8. De organisatie en haar medewerkers zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk, en/of kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld, voor welke schade, in de breedste zin van het woord, dan ook, materieel en/of inmaterieel, aan/door derden of voor diefstal.

Bovenstaande punten zijn in verband met het specifieke karakter van de kofferklepverkoop.

 

Ga naar boven